A HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points: Veszélyelemzés Kritikus Szabályozási Pontok rendszere) – a jelenlegi jogszabály szerinti nevén pedig „Önellenőrzési terv” a fogyasztók biztonságát szolgálja az élelmiszerek forgalomba hozatala kapcsán.
Persze csak ha betartják az alapvető élelmiszer-biztonsági előírásokat! – Ehhez nyújtunk mi hozzáértő segítséget.
Mindenek előtt át kell éreznie az élelmiszer-vállalkozónak az élelmiszerek forgalmazásával együtt járó óriási felelősséget, melynek két fő szempontja van:
1: Az általunk forgalomba hozott (készített, vagy eladott) élelmiszer megbetegedést okozhat, ha nem vagyunk tisztában a tárolási, és kezelési szabályokkal
2. A fogyasztók között futótűzként terjed el annak a híre ha hibázunk, és erre könnyen rámehet az egész vállalkozásunk, s vele együtt a megélhetésünk is